La Llegenda Del Drac Wawelski
language

Initializing audio Loading audio…

LA LLEGENDA DEL DRAC WAWELSKI Fa molt i molt de temps, hi havia una fera que no deixava dormir els habitants de Cracòvia. Era un drac cruel, el drac Wawelski, que vivia en una cova a prop dels murs de la ciutat i atemoria la població dels voltants. No només raptava i devorava les ovelles i altres animals, sinó també les dones boniques de la cort reial. Les dones i tots els habitants en general patien per la seva vida, però no sabien com fer front al drac i vèncer-lo. El rei Krak, desesperat i desitjós de salvar el seu regne i tots els seus súbdits, va anunciar: «Aquell que tingui prou valor per combatre el drac i derrotar-lo serà recompensat amb la mà de la meva jove i bonica filla i la meitat de la meva fortuna.»

Molts foren els valents que gosaren lluitar contra el drac, atrets per la fabulosa recompensa de la immensa fortuna i la possibilitat d’aconseguir la mà de la princesa, la dona més bella de tot el regne. Molts cavallers vestits amb les seves cuirasses brillants i damunt dels seus cavalls estaven convençuts de poder sortir airosos de la seva batalla amb el cruel drac. Desgraciadament cap d’ells va poder vèncer-lo –alguns van perdre la vida al camp de la batalla intentant lluitar-hi, altres tornaren malferits i uns altres no gosaren ni començar la batalla en veure el foc que li sortia dels queixals.

El rei, amoïnat pels fracassos dels cavallers, es trobava desesperat davant d’aquesta situació. Semblava que ningú no podria vèncer mai el drac.
Un dia, un jove aprenent de sabater, que es deia Szewczyk Dratewka, va tenir una idea genial: «Mataré una ovella i l’ompliré de sofre. Ja veurem si el drac encara tindrà gana després d’aquest àpat suculent.» I va engegar el seu pla. Després de posar-li l’ovella falsa al costat de la cova, el drac la va veure i se la va cruspir d’una queixalada. El sofre li va provocar una forta cremor a l’estómac i va sentir la necessitat immediata de beure molta aigua. Va córrer cap al riu i va beure tant que va explotar. Així va ser c com el jove aprenent de sabater va vèncer el drac! Tothom estava molt content perquè, per fi, la ciutat s’havia alliberat del monstre cruel. El rei va complir la seva promesa i el jove vencedor es va casar amb la seva filla. I van viure molts anys amb felicitat.